10 september 2023
16:00

Danmarks IF

Referat: Skuttunge SK - Danmarks IF

Det är en varm, solig söndagseftermiddag och vi har tagit bussen norrut till Skuttunge där vi möts av en grön, tjock frodig fotbollsplan. Klockan slår 16:00 och de rödvita tar sig an de gulsvarta Skuttunge SK.

Vi sätter i gång matchen enligt den lagda matchplanen, vi spelar vårt spel, äger boll och sätter vårt tempo. Inledande kvart spelar vi positiv fotboll och kontrollerar tidigt matchen och vi tar kommandot med ett tidigt mål efter kvarten spelat. Det är Karro som sätter upp den på Ullis som ställer målvakten och sätter den i bortre och det är 0-1. Efter det inledande målet har vi mycket av spelet och Skuttunge får inrikta sig på att försvara och jaga boll. Innan matchklockan slagit halvtimmen spelad, närmare bestämt i 27de matchminuten samlar Ullis upp en boll en bit in på motståndarnas planhalva och trots uppvaktad av två Skuttungespelare sätter hon 0-2 i samma bortre som 0-1 fast denna gång går målvakten åt rätt håll, men klarar inte att freda sitt mål. Knappt har vi hämtat oss från 0-2 när det är dags igen för de rödvita att igen skörda framgång. Sörnis hittar en framrusande Kalle som distinkt stänker in 0-3 och vi har matchen i vår hand medan matchklockan visar 31 spelade minuter. Och nu är de rödvita heta och trycker på med en framryckning på vänster kanten av Kalle som sveper in en boll i boxen och den landar vid Elsa som vaket trycker in 0-4. Vi testar Skuttunges försvar flertalet gånger och det är bud på mer, men vi tar med oss 0-4 in i halvtidsvila. Det är en väl genomförd halvlek som vi spelat en fartfylld och kontrollerad fotboll, men vi har mer i oss och det bådar gott inför fortsättningen.

Skuttunge kickar i gång andra halvlek i rasande tempo, det är ett annat lag som kommer ut efter halvtidsvilan. Det bjuds upp till kamp och vi ställer upp. Skuttunge har mer tid på vår planhalva i denna halvlek. Matchen har nu karaktären av ett ställningskrig där båda lagen gör uppstickare till motståndarnas målområde. Våra sista utposter i backlinjen och Kejjan ser till att nollan fortfarande är intakt och Skuttunge slipper vittja nätet mycket tack vare en mycket bra insats av målvakten. Elsa klivet ut och in kommer Tova samtidigt som Kalle kliver av och in kommer debuterande Sylve. Det är mycket kamp ute på planen och bitvis smäller det på men allt inom regelverket enligt domaren som håller matchen på en bra nivå med sitt snack på planen. Leek tar paus tillsammans med Sörnins och Donken medans Lina tar plats på planen tillsammans med Julia och Helena. Det är böljande spel fram och tillbaka. Vi skapar bra fotboll fram till avgörande sista tredjedelen. Karro och Ullis kliver av medan Sörnis och Kalle återgår in i spel. På planen spelas en fotboll med mycket kamp och båda lagen försöker hitta nätet. Smilla kliver av och Leek är tillbaka i spel. När domaren blåser av summerar vi en halvlek helt olik den första. Det är en halvlek med mer kamp och chanser åt båda hållen både vid spel och fasta situationer där båda lagen lyckas freda sina mål. Vi far tillbaka till Danelid med tre sköna poäng i bagaget. Nu laddar vi om för nästa veckas match där Häverödals SK kommer på besök.

15’ 1-0 Matilda Ullström
27’ 2-0 Matilda Ullström
31’ 3-0 Anna Karlin
35’ 4-0 Elsa Wolf